· 

KUNST KIJKEN

Met trots bied ik hier aan, mijn eindproduct (opleiding Fine Art and Design in Education), 'how to' boek KUNST KIJKEN. Een handvat voor in het moderne en hedendaagse kunstmuseum. 

 

Kunst speelt een belangrijke rol in onze maatschappij en een museum bezoeken is iets wat veel mensen doen. Maar alleen naar Kunst kijken en een kunstwerk echt zien is iets anders; dit moet je leren. Hoe ‘lees’ je een schilderij? Hoe ontleed je een sculptuur? Kan iedereen een ervaring met een kunstwerk beleven?

 

Tijdens het volgen van een rondleiding krijg je als toeschouwer van de rondleider handvaten aangereikt die je kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Maar misschien heb je niet altijd de mogelijkheid of de zin om een rondleiding te volgen. Daarom staan in dit boek de methoden die rondleiders gebruiken tijdens het geven van rondleidingen.

 

 


Deze methoden zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor reguliere toeschouwers, maar in dit boek zijn ze op een laagdrempelige, speelse manier beschreven zodat iedereen ze zelfstandig en op eigen initiatief kan gebruiken. Ze bieden andere inzichten en geven tips voor het beschouwen van Kunst.

 

Het doel van dit boek is jou als lezer houvast bieden bij het verkennen van het moderne- en hedendaagse kunst museum. Neem het boek mee wanneer je over de drempel van een museum stapt en graag een kunstwerk beter wil leren kennen.

 

Geniet van jou ervaring en onthoud dat alles kan en mag! Jij hebt de touwtjes in handen, dit boek bied ze enkel aan. 


Interesse in een eigen exemplaar?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.