· 

REVIEW: Art Rotterdam 2018

De van Nellefabriek is wederom de locatie van Art Rotterdam. Tussen alle galleriën, kunstwerken, kunstenaars is toch niet alles even uniek als het lijkt. Ik heb een aantal opvallende 'trends' uitgezocht en op een rijtje gezet. 

boeken

Er terug komend beeld is het boek. Het boek als orderdeel, drager of onderwerp voor een werk. Ik stel mij voor hoe kunstenaars in kringloopwinkels zoeken naar de mooiste kaften, de mooiste typografieën en bijzondere handgeschreven boodschappen. Boeken hebben een bepaalde unieke charme en nostalgie, onmiskenbaar voor de toeschouwer. Een trend die recht tegenover de digitalisering staat? autobanden

Autobanden lijken een populaire 'ready made'. De sterke verwijzing naar het originele doel van de band is niet te negeren. Je ziet de beweging en rotatie nog terug in het beeld. De banden zijn vervreemd geraakt door felle kleuren en ongewone composities.  


kleur

kleur kleur kleur. Je kan er niet omheen, de felle, opvallende kleuren om je heen. Kleur is het onderwerp. Vooral roze schijnt een modeverschijnsel te zijn. De kleuren neigen naar het neon, iets wat al langer steeds vaker gebruikt wordt. aanpassingen in het bestaande

Neem een bestaand object of afbeelding, zoals een ansichtkaart, foto of beeld en manipuleer het door een sterke handeling. Waarom zou je iets wat al goed is niet gebruike om iets spectaculairs te creëren? 


vrouwen portret met veel kleur

Vrouwen zijn al eeuwenlang het onderwerp van schilderijen, en dat lijkt nog niet veranderd. Met veel kleur en patronen schitteren de vrouwelijke portretten van het doek.